وي افزود: با نگاه به ادوار مختلف ادبيات فارسي ميتوان اين تعالي ادبي را در زبان فارسي دريافت اگرچه زير و بمهايي داشته است امّا همواره ساحران کلام با ظهور در اين عرصه رخ نشان داده و آسمان ادب فارسي هميشه پرتلألو از ظهور شموس اهل ذوق بوده است. تا جايي که هنوز آوازه بيهقي و خواجه نصير و خواجه نظام الملک و جويني در کنار شاعراني چون رودکي و ناصر خسرو و سنايي و مولوي و جامي و حافظ و سعدي جاويدان است.
مصطفوي تصريح کرد: بيشک ادبيات معاصر ايران يکي از ادوار تاريخي و متحول ادبيات فارسي به شمار مي رود. ويژگيهاي برجستهاي دارد که آن را از گذشته متمايز و در برخي موارد ممتاز ميسازد. بهترين آن تقريب انديشة اديبان با محيط اجتماعي به عبارت ديگر نزديکي هنرمندان با جامعه و مردم روزگار خويش است.
به گفته رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ظهور انديشههاي نو همراه با تحولات سياسي و اجتماعي و فرهنگي و بعضاً متأثر از جريانات خارج از کشور و بروز آثار ترجمهاي و بسياري از امور ديگر ادبيات معاصر را از گذشته متفاوت ميسازد. مفاهيم و موضوعات جديدي در ادبيات فارسي نمود يافته که پيشتر چندان رواج نداشته است اموري از قبيل وطن دوستي، آزاديخواهي، توجه به عدالت، طرح مشکلات اجتماعي در هنر ادبي.
بنا بر اين گزارش، همايش بينالمللي ادبيات فارسي به همت مرکز گسترش زبان و ادبيات فارسي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و با همکاري دانشکده ادبيات دانشگاه تهران ، انجمن علمي زبان و ادبيات فارسي و شوراي گسترش زبان و ادبيات فارسي با حضوراستادان و دانشپژوهان زبان و ادبيات فارسي داخلي و خارجي از روز گذشته آغاز به کار کرده و امروز مراسم اختتاميه آن در دانشگاه تهران برگزار ميشود.
115/
انتهای پیام/